Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen
Een luchtige red velvet traybake met romige topping, rode bessen en kokos.
Porties:
8
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
beslagkom
Mixer met gardes
ovenschaal
rasp
Ingrediënten
▢
1
pak
Dr. Oetker Red Velvet cake
▢
2
eieren
▢
250
ml
slagroom
▢
100
g
MonChou
▢
2
el
water
▢
1
zakje
Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
▢
5
takjes
rode bessen
▢
20
g
kokosrasp
▢
Rasp van 1/2 limoen
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
Meng de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en water in een beslagkom tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand gedurende 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel de Chocolate Chips door het beslag en verdeel het in een met bakpapier beklede ovenschaal of laag bakblik.
Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
Mix de MonChou in een kom glad.
Voeg de resterende 150 ml slagroom en de toppingmix toe, en mix op de laagste stand.
Klop daarna circa 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
Verdeel de topping over de afgekoelde Red Velvet cake en garneer met de rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse dessertwijn zoals een rosé Moscato of een lichtzoete witte wijn vormt een mooie balans met de rijke smaken van de cake en bessen.
Voedingswaarden
Calories:
318
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
19
g
|
Zout:
150
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst