Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Laat de gekookte rijst afkoelen.
Passeer de afgekoelde rijst door een zeef om een fijne textuur te krijgen.
Stamp de amandelen fijn in de melk totdat een amandelmelk ontstaat.
Klop de eidooiers los en meng ze goed met de gepasseerde rijst en de amandelmelk.
Voeg een snufje zout toe aan het mengsel en passeer het geheel nogmaals door een zeef.
Giet het mengsel in beboterde bakvormpjes.
Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
Laat de gestolde mengsels afkoelen voordat ze uit de vormpjes gestort worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Muscat uit de Elzas vormt een perfecte aanvulling op dit dessert. De rijke smaken van de rijstcrème en de amandelen worden mooi gebalanceerd door de zoete tonen van de Muscat.