Recept afdrukken
No ratings yet

Royale de poireaux

 (royale van prei)
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 120kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bechamelsaus
  • 2 eetlepels slagroom
  • 50 gram prei fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eieren gesplitst

Instructies

  • erwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stoof de fijngehakte prei in een beetje boter tot ze gaar is.
  • Voeg de bechamelsaus en de slagroom toe aan de prei, en meng goed.
  • Klop de eierdooiers los en voeg ze toe aan het preimengsel.
  • Roer goed door.
  • Passeer het mengsel door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Verdeel het mengsel over de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen alvorens ze uit de vormpjes te storten.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en droge witte wijn zoals een Chablis uit de Bourgogne past uitstekend bij dit gerecht. De frisse tonen van de wijn complementeren de romige textuur van de prei royale.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Aspergepunten Royale

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 130kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 gram gekookte asperges in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels bechamelsaus
  • 2 eetlepels slagroom
  • Een handvol spinazie
  • Nootmuskaat zout en peper naar smaak
  • 3 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Meng de gekookte asperges, bechamelsaus, slagroom, spinazie, nootmuskaat, zout en peper in een kom.
  • Klop de eieren los en voeg ze toe aan het aspergemengsel.
  • Roer goed door.
  • Passeer het mengsel door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Verdeel het mengsel over de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen alvorens ze uit de vormpjes te storten.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei past goed bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn complimenteren de romige textuur van de aspergepunten royale.

Nutrition

Calories: 130kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 8g | Vet: 9g | Zout: 0.6mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Wild Royale

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Wild
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 160kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 gram gekookt wildvlees fijngehakt
  • ½ deciliter slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eieren waarvan 1 heel en 2 losgeklopt
  • ½ deciliter wildbouillon

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stamp het gekookte wildvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Passeer het mengsel door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Voeg de wildbouillon en de losgeklopte eieren toe aan het wildmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen alvorens ze uit de vormpjes te storten.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux blend of een Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht. De complexe smaken van het wildvlees worden mooi aangevuld door de rijke tonen van de rode wijn.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 0.8mg

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Schaaldieren Royale

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 130kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 gram schaaldierenvlees bijv. garnalen, krab of kreeft, fijngehakt
  • ½ deciliter slagroom
  • 2 eieren waarvan 1 heel en 1 losgeklopt
  • Nootmuskaat zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bechamelsaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stamp het schaaldierenvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Voeg de bechamelsaus en het losgeklopte ei toe aan het schaaldiermengsel.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Passeer het mengsel door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen alvorens ze uit de vormpjes te storten.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij dit gerecht. De romige textuur van de schaaldieren royale wordt mooi gecompenseerd door de volle smaak van de Chardonnay.

Nutrition

Calories: 130kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 9g | Vet: 9g | Zout: 0.7mg

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Rijstcrème Royale met Amandelen

Royale de crème de riz au lait d'amandes
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert, Noten, Rijst
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 140kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • ½ deciliter rijst
  • 2 eetlepels melk
  • 6 amandelen fijngehakt
  • 2 eieren waarvan 2 eidooiers
  • Snufje zout

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat de gekookte rijst afkoelen.
  • Passeer de afgekoelde rijst door een zeef om een fijne textuur te krijgen.
  • Stamp de amandelen fijn in de melk totdat een amandelmelk ontstaat.
  • Klop de eidooiers los en meng ze goed met de gepasseerde rijst en de amandelmelk.
  • Voeg een snufje zout toe aan het mengsel en passeer het geheel nogmaals door een zeef.
  • Giet het mengsel in beboterde bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
  • Laat de gestolde mengsels afkoelen voordat ze uit de vormpjes gestort worden.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Muscat uit de Elzas vormt een perfecte aanvulling op dit dessert. De rijke smaken van de rijstcrème en de amandelen worden mooi gebalanceerd door de zoete tonen van de Muscat.

Nutrition

Calories: 140kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.1mg | Sugar: 1g