Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge glazen
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
1
vanillestokje
▢
1
liter
melk
▢
150
g
dessertrijst
kortkokende
▢
zout
▢
10
eetlepels
vloeibare honing
▢
1
zakje
amandelschaafsel
45 g
▢
1
eetlepel
boter
of margarine
▢
500
g
aardbeien
▢
2
dl
slagroom
▢
2
eetlepels
suiker
Instructies
Citroen goed schoonboenen, schil raspen.
Vanillestokje in lengte opensnijden.
In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken.
Tussentijds regelmatig roeren.
Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren.
Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen.
In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen.
Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden.
Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen.
Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei.
Garneren met honingamandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch