100gramcantharelleneekhoorntjesbrood of andere wilde paddenstoelen, in plakken
Instructies
Breng de groentebouillon in een pan aan de kook en laat deze zachtjes pruttelen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge pan, voeg de sjalotten toe en bak ze glazig in 2 tot 3 minuten.
Voeg de bleekselderij toe en bak nog 2 minuten.
Roer de risottorijst erdoor en bak nog 2 minuten.
Schenk de witte wijn erbij en kook tot deze is opgenomen.
Voeg vervolgens telkens een soeplepel hete bouillon en het gemalen korianderzaad toe.
Kook al roerend tot het vocht is opgenomen.
Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.
De risotto moet vochtig en romig zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de resterende olijfolie in een pan, voeg de paddenstoelen toe en bak ze regelmatig roerend tot ze zacht zijn.
Roer de gebakken paddenstoelen door de risotto.
Voeg de mascarpone toe en roer goed door.
Verdeel de risotto over voorverwarmde borden.
Bestrooi met gehakte kervel of bieslook en geraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de romige risotto met een frisse salade en knapperig brood voor een heerlijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay vormt een goede aanvulling op de romige textuur en aardse smaken van de risotto met paddenstoelen.