Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Risotto met Gerookte Zalm
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
houten lepel
Ingrediënten
▢
1
bleekselderijstengel
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
300
g
risottorijst
▢
750
ml
tuinkruidenbouillon
van 1½ tablet
▢
100
g
verse roomkaas naturel
▢
100
g
gerookte zalm
in reepjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de bleekselderijstengel in reepjes, en houd het blad apart voor garnering.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalotten gedurende 1 minuut.
Roer de risottorijst erdoor en bak zachtjes tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.
Voeg de reepjes bleekselderij toe aan de rijst en schenk de helft van de bouillon in de pan.
Verwarm op laag vuur tot de bouillon volledig is opgenomen, roer regelmatig met een houten lepel.
Voeg vervolgens steeds een scheut bouillon toe en laat deze volledig opnemen voordat je de volgende scheut toevoegt.
Ga zo door tot de risotto na 20-25 minuten beetgaar en smeuïg is.
Snijd het blad van de bleekselderij fijn.
Haal de pan van het vuur en roer de roomkaas door de risotto.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de risotto in vier diepe borden en garneer met de reepjes gerookte zalm en het fijngesneden bleekselderijblad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige risotto met gerookte zalm als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Zalm
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij