Week de gedroogde morieljes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Dep ze daarna droog en snijd ze fijn.
Smelt 25 g boter in een braadpan.
Fruit hierin de plakjes knoflook en morieljes gedurende 2 minuten.
Voeg de risottorijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.
Schenk de vleesbouillon en sherry erbij en breng al roerend aan de kook.
Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt staan tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Roer de slagroom door de risotto en schuif de pan afgedekt in de oven.
Laat de risotto in 40-45 minuten gaar worden.
Meng de resterende boter, geraspte grano padano en fijngesneden peterselie door de risotto.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de risotto in een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige risotto met morieljes als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chardonnay of Pinot Grigio vormt een uitstekende aanvulling op de aardse tonen van de morieljes en de romige textuur van de risotto.