Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Risotto met Portobello en Gemengde Paddenstoelen
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
pollepel
Ingrediënten
▢
1
portobello
▢
200
g
gemengde paddenstoelenmix
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
200
g
risottorijst
▢
100
ml
droge witte wijn
▢
350
ml
tuinkruidenbouillon of groentebouillon
van tablet
▢
100
g
extra belegen kaas
in kleine blokjes
▢
100
g
walnoten of macadamia
gehakt
▢
15
g
verse peterselie
fijngehakt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
eeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
Snijd ook de portobello in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin.
Bestrooi ze royaal met zout en peper.
Schep de gebakken paddenstoelen op een bord en zet opzij.
Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
Pers de knoflook erboven uit en bak kort mee.
Voeg de risottorijst toe en bak mee tot alle korrels glazig zijn.
Voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
Roer met een pollepel telkens een scheutje bouillon door de rijst.
Voeg telkens pas de volgende scheut bouillon toe als de vorige bijna volledig is opgenomen.
Ga zo door tot alle bouillon is gebruikt en de rijstkorrels beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten in totaal).
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Roer de gebakken paddenstoelen en gehakte noten door de risotto en warm nog even door.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de peterselie en kaas erdoor.
Verdeel de risotto over de diepe borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de risotto met extra verse peterselie voor een kleurrijke presentatie.
Wijnadvies:
Deze romige risotto met paddenstoelen past perfect bij een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch