Worteltjes van raapstelen verwijderen en de raapstelen wassen.
Raapstelen laten uitlekken en grof snijden.
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
Rucola grof snijden.
In een braadpan de boter verhitten.
Ui ca.
5 minuten zacht bakken zonder te kleuren.
Knoflook en rijst kort meebakken.
Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken.
Bouillontablet en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen.
Rijst onafgedekt ca.
5 minuten gaar koken en af en toe doorroeren.
Rucola erdoor scheppen en kort meewarmen.
Op smaak brengen met peper en serveren met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met extra Parmezaanse kaas en een paar rucolablaadjes voor een frisse touch.Wijnadvies: Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino