Giet kokend water over de kastanjes en laat ze 1 uur wellen.
Pel de kastanjes en kook ze zacht in licht gezouten water in ongeveer 45 minuten.
Laat ze afkoelen en pureer ze samen met het kookvocht in een blender tot een dunne puree.
Fruit de kool, ui en knoflook in olijfolie tot ze zacht maar niet verkleurd zijn.
Voeg de rijst toe en bak deze tot de korrels glazig worden.
Voeg zoveel water toe aan de kastanjepuree tot je 9 dl vocht hebt.
Voeg dit vocht toe aan de rijst en roer de walnoten erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de risotto ongeveer 30 minuten in een gesloten pan op laag vuur.
Roer vlak voor het serveren de boter en Parmezaanse kaas erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met een paar extra walnoten en een snufje versgemalen zwarte peper.Wijnadvies: Een glas volle, droge witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij deze romige risotto.