Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Rucolapesto
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
▢
75
g
rucola
▢
15
g
verse basilicum
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
2
eetlepels
geraspte pittige kaas
bijv. grana padano of pecorino
▢
100
ml
olijfolie extra vierge
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin in ongeveer 1 minuut.
Laat ze afkoelen op een schotel.
Scheur de rucola en basilicum in stukken boven de mengkom van de keukenmachine.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Laat de keukenmachine kort op een langzame snelheid draaien (pulserend) totdat de massa grof gehakt is.
Voeg de geroosterde pijnboompitten, kaas en olijfolie toe en maal het geheel nog kort totdat het een smeuïge massa is.
Schep de rucolapesto in een kom en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Laat de smaken minstens 15 minuten, bij voorkeur langer, intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de rucolapesto afgedekt in de koelkast (niet langer dan 3 dagen), maar laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Je kunt de pesto ook invriezen (niet langer dan 1 maand bewaren).
Voeg de pesto pas op het laatste moment toe aan warme gerechten.
Wijnadvies:
Deze Romige Rucolapesto past goed bij een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
219
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
0.2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch