Snijd de snijbietstelen in vingerlange en vingerdikke stukken.
Leg de stelen in water met citroensap zodat ze wit blijven.
Verwarm 2-3 el olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden ui zachtjes.
Voeg de uitgelekte snijbietstelen toe en bak ze kort mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg wat bouillon toe, dek af en laat 10-20 minuten zachtjes stoven.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal de snijbietstelen met een schuimspaan uit de pan.
Verdeel ze netjes in een ovenschaal, parallel zoals asperges.
Verdeel het spek en de in blokjes gesneden Scamorza ertussen.
Bestrooi met het broodkruim en wat geraspte citroenschil.
Besprenkel met 3 el olijfolie.
Plaats de schaal in de oven en bak tot de kaas gesmolten is en het geheel borrelt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met rustiek witbrood of gekookte aardappelen met een lepel van het groentenat.Wijnadvies: Combineer met een frisse Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals Dolcetto d’Alba.