Knijp het overtollige vocht uit de ontdooide spinazie.
Smelt de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook zachtjes tot het lichtbruin is (ongeveer 3 minuten).
Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog 4 minuten.
Verwarm de béchamelsaus en roer de helft ervan samen met zout en peper door de spinazie.
Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de grill voor.
Bak de champignons in de rest van de boter gedurende 5 minuten.
Schep 2 eetlepels champignons uit de pan en zet apart.
Voeg de rest van de béchamelsaus toe aan de pan met champignons.
Klop de slagroom lobbig, meng dit met de eidooiers en roer dit mengsel door de champignonsaus.
Verdeel de champignonsaus over de spinazie in de ovenschaal en schep de apart gehouden champignons erover.
Gratineer het gerecht ongeveer 4 minuten onder de hete grill tot het goudbruin kleurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze romige gratin als bijgerecht bij een stuk gebakken zalm, gegrilde kipfilet of een vegetarische quiche voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een volle Chardonnay past perfect bij de romige textuur en aardse smaken van deze gratin.