Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Spinazie-Champignongratin onder de Grill
Een hartig ovengerecht met spinazie, champignons en romige bechamelsaus, perfect voor de koudere maanden.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Beboterde ovenschaal
grill
Ingredients
▢
600
g
diepvries bladspinazie
ontdooid
▢
60
g
boter
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
dl
bechamelsaus
bijv. Grand d'Italia
▢
Zout en peper
▢
250
g
champignons
in plakjes
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
2
eidooiers
Instructions
Knijp het vocht uit de ontdooide bladspinazie.
Bak het gehalveerde teentje knoflook in de helft van de boter gedurende 3 minuten zachtjes bruin.
Voeg de spinazie toe en bak nog 4 minuten.
Verwarm de bechamelsaus.
Roer de helft van de saus, zout en peper door de spinazie en doe het mengsel in een beboterde ovenschaal.
Verwarm de grill voor.
Bak de champignons gedurende 5 minuten in de rest van de boter.
Schep 2 eetlepels champignons uit de pan en houd apart.
Schenk de rest van de bechamelsaus in de pan met champignons.
Klop de slagroom lobbig en klop vervolgens de eidooiers erdoor.
Roer dit room-eimengsel door het champignonmengsel en verdeel het over de spinazie in de ovenschaal.
Schep de achtergehouden champignons erbovenop.
Gratineer onder de hete grill gedurende 4 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past perfect bij dit romige gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
292
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
720
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst