Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
Fruit de ui en rijst 2-3 minuten zachtjes tot de rijstkorrels glanzen.
Schenk de wijn erbij en laat vrijwel verdampen op matig vuur.
Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken.
Roer regelmatig en voeg steeds bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat smelten.
Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat de risotto afgedekt 5 minuten staan.
Schep de risotto in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een tomatensalade. Gebruik 'gormas' (gorgonzola en mascarpone) voor een extra smeuïge en milde smaak.Wijnadvies:Hardys Bin 14 Colombard/Chardonnay.