Verwijder de schil van de stoofperen en snijd ze doormidden.
Verwijder het klokhuis.
Doe alle ingrediënten voor de stoofperen in een pan met deksel en laat de peren 2-3 uur sudderen op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg uit op de bakplaat met behulp van het bijgeleverde bakpapier.
Vouw de randen van het deeg ongeveer 1 cm naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat.
Prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork.
Bak de bodem in het midden van de oven gedurende 15-18 minuten goudbruin.
Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom op met het vanillemerg en de suiker.
Meng dit geheel met de mascarpone.
Verdeel de crème gelijkmatig over de afgekoelde bodem.
Snijd de gestoofde peren in partjes en beleg de taart met de stoofperen.
Bestuif de randen van de taart met poedersuiker vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak deze plaattaart het hele jaar door met kant-en-klare stoofperen.Eventueel kun je wat van het stoofpeer sap tot een dikke siroop inkoken en over de taart druppelen.Wijnadvies:Een dessertwijn zoals een zoete witte wijn, zoals een Sauternes of een Riesling Auslese, past uitstekend bij dit gerecht.