1verseananasgeschild, ontveld en in blokjes gesneden
250mlkokosmelk
2eetlepelshoning
1limoensap en zest, geraspte schil
Versemuntblaadjester garnering, optioneel
Instructies
Doe de blokjes verse ananas samen met de kokosmelk, honing, limoensap en limoenzest in een blender of keukenmachine.
Mix alles tot een gladde massa.
Proef en voeg indien nodig meer honing toe voor extra zoetheid.
Giet het mengsel in individuele dessertglaasjes of in een grote schaal.
Laat het minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Garneer voor het serveren met verse muntblaadjes voor een extra frisse toets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verfrissende tropische ananas traktatie als heerlijk dessert na een zomerse maaltijd!Wijnadvies:Deze tropische ananasmousse gaat goed samen met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete en fruitige tonen van de wijn vullen de tropische smaak van de ananas perfect aan, terwijl de lichte bubbels zorgen voor een verfrissend contrast.