Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Tuinbonenpuree met Coquille
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
6
coquilles
▢
6
dunne
plakjes bloedworst
▢
4
plakjes
serranoham
▢
500
gram
tuinbonen
▢
125
ml
crème fraîche
▢
Zout
▢
Peper
▢
Olijfolie om te bakken
Instructies
ook de tuinbonen in een beetje water met zout, spoel ze koud en haal de vliesjes eraf.
Pureer de tuinbonen in de keukenmachine en maak ze smeuïg met de crème fraîche.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de puree in een spuitzak.
Bak de serranoham krokant in een koekenpan.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Maal de krokant gebakken ham fijn in de keukenmachine.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bloedworstplakjes.
Bestrooi ze met peper en zout.
Bak de coquilles aan beide kanten bruin.
Serveren:
Spuit een rozet van de tuinbonenpuree op een bordje en leg hierop een plakje bloedworst met daarop de coquille.
Bestrooi met de serranoham crunch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de romige tuinbonenpuree en de zachte coquille.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij