Verhit de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde sjalotten goudbruin.
Roer de slagroom erdoor en laat het geheel 1 minuut borrelen.
Voeg de witte wijn en visbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soepbasis 3 minuten doorkoken.
Voeg de tuinerwten (bewaar een handvol voor later) toe aan de soep en laat ze 3 minuten meekoken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa.
Breng op smaak met zout en peper.
Dep de cocktailgarnalen goed droog.
Voeg de cocktailgarnalen en de achtergehouden tuinerwten toe aan de soep en verwarm ze 1 minuut mee.
Verdeel de soep over de diepe borden en bestrooi met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een perfecte aanvulling op de romige textuur van de soep en de zeevruchten.