Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de uiringen met kerriepoeder goudgeel en zacht.
Snijd de iets ontdooide koolvis in blokjes en bestrooi met zout en peper.
Breng de visbouillon aan de kook en pocheer de vis hierin tot hij net gaar en stevig is.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de hete melk tot een smeuïge puree.
Meng de gekarameliseerde uien en de rijst met de mosterd door de puree.
Zorg dat dit mengsel goed heet is.
Schep voorzichtig de stukjes koolvis door de stamppot zonder ze te breken.
Breng de stamppot op smaak met zout, peper en citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse komkommersalade of een knapperig stokbroodje met kruidenboter.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc past perfect bij de frisse en hartige smaken van deze visstamppot.