Een heerlijke Italiaanse risotto met de frisse smaak van venkel, zongedroogde tomaten en kruidige tofu. Een smaakvol en voedzaam gerecht voor elke dag!
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en voeg de rijst toe.
Roer de rijst tot alle korrels bedekt zijn met boter.
Giet onder goed roeren de helft van de hete bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
Voeg geleidelijk de rest van de bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst gaar is (ongeveer 25 minuten).
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de tofureepjes circa 2 minuten.
Voeg de rode ui, venkel, zongedroogde tomaten, oregano en 2 eetlepels bouillon toe en roerbak tot de venkel beetgaar is.
Schep het groentemengsel met de kappertjes en peterselie door de risotto.
Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij:salade van plakjes tomaat, komkommer en eventueel mozzarella (om-en-om geschikt op een platte schaal), overgoten met een scheutje olijfolie extra vierge en balsamico-azijn, bestrooien met peper en zeezout uit de molen.Variatietip (tevens extra snel!): in plaats van risotto-rijst kunt u ook gewone rijst gebruiken. Kook deze dan in bouillon, en maak hem smeuïg met een scheutje olie van de tomaatjes of olijfolie.Serveertip:Serveer met een frisse salade van tomaat, komkommer en mozzarella, besprenkeld met olijfolie en balsamico-azijn.Wijnadvies:Een frisse Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Soave past perfect bij de romige venkelrisotto.