Maak het taartdeeg door 225 g bloem, 150 g roomboter, zout en water te mengen.
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Gebruik de resterende bloem en roomboter om een lichte roux te maken.
Blus de roux af met bouillon en laat het kort doorkoken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Rol het deeg uit en leg het in een beboterde springvorm.
Prik herhaaldelijk met een vork in het deeg.
Bak het deeg 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C tot het lichtgeel is.
Verdeel de mosselen, Sint Jacobsschelpen en garnalen over de taartbodem.
Kruid met nootmuskaat en knoflookpoeder.
Giet de bereide roux over de zeevruchten.
Plaats de taart nog 10 minuten terug in de oven.
Bestrooi de taart met fijngehakte peterselie.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en een partje citroen.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.