Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roodbaarsfilet Masala met Aardappels en Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
33
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan met dikke bodem
Ingrediënten
▢
600
g
roodbaarsfilet
▢
1
pot
kip masala kruidenpasta
360 g
▢
1
ui
in ringen gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
2
eetlepels
olie
▢
250
ml
visbouillon
van tablet
▢
500
g
vastkokende aardappels
in stukken
▢
1
zak
panklare spitskool
300 g
▢
225
g
tuinerwten
diepvries
▢
4
takjes
selderij
grofgesneden
Instructies
Meng de roodbaarsfilet in een schaal met 2 eetlepels kip masala kruidenpasta.
Dek af en bewaar in de koelkast.
Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
Voeg de rest van de masala kruidenpasta, visbouillon en aardappelstukjes toe.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de spitskool toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Laat het aardappelmengsel snel afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verwarm het aardappelmengsel.
Leg de gemarineerde roodbaarsfilet erop en stoof het geheel afgedekt in 8-10 minuten gaar.
Voeg de laatste 2 minuten de bevroren tuinerwten toe en verwarm ze mee.
Verdeel het gerecht over vier diepe borden en bestrooi met gehakte selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika past goed bij dit pittige gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
12
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij