Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roompudding met aardbeien
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 timbaaltjes
of soufflévormpjes inhoud 150 ml
Ingrediënten
▢
3
blaadjes
witte gelatine
▢
4
dl
slagroom
▢
75
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
250
g
aardbeien
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
1
takje
basilicum
▢
1
theelepel
olie
om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken.
In pan helft van slagroom met 50 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. 4 minuten heel zachtjes laten koken.
Gelatine goed uitknijpen en al roerend in roommengsel oplossen.
Laten afkoelen tot lauwwarm.
Timbaaltjes invetten.
In kom rest van slagroom stijfkloppen.
Lauwwarm room-suikermengsel luchtig erdoor spatelen.
Roommengsel in timbaaltjes schenken en in koelkast in 11/2 uur stijf laten worden. Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
In kom balsamicoazijn en rest van suiker door elkaar roeren.
Aardbeien erdoor scheppen.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Bereiden:
Basilicum in fijne reepjes snijden.
Timbaaltjes enkele seconden in heet water houden.
Bord erop zetten, samen keren en timbaaltje op bord laten glijden.
Andere timbaaltjes op zelfde manier storten.
Aardbeien erlangs scheppen.
Basilicum erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit