Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Roquefortperen met radijs en peterselie
Heerlijke roquefortperen gevuld met een romige kaascrème, gegarneerd met radijs en peterselie, een elegant en smaakvol voorgerecht.
Porties:
6
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Zeef
spuitzak
Ingrediënten
▢
1
eidooier
▢
Citroensap
▢
Paprikapoeder
▢
Peterselie
▢
Plakjes
radijs
▢
Verse
roomkaas
▢
Room
▢
Roquefort
▢
6
peren
▢
Water
Instructies
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Pocheer de peren 5 minuten in kokend water met citroensap.
Laat de peren uitlekken en afkoelen.
Wrijf de roquefort door een zeef en meng met roomkaas, eidooier, room en paprikapoeder.
Doe de kaascrème in een spuitzak en vul de peren.
Garneer met radijs en peterselie.
Serveer op een bedje van sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als voorgerecht of amuse.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals Sauternes, of een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Fruit
/
Kaas
/
Koude Hapjes
/
Salade
/
Tapas
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst