Druk de peperkorrels fijn met de bolle kant van een lepel.
Verwarm in een steelpan de peperkorrels, cognac en vleesfond en laat dit op hoog vuur inkoken tot er ongeveer 1 dl overblijft.
Voeg de slagroom toe en kook verder tot de saus is ingedikt tot circa 1,5 dl.
Breng de saus op smaak met zout en zet koel weg tot gebruik.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de biefstukken in circa 4 à 6 minuten rosé, keer halverwege om.
Verwarm intussen de pepersaus opnieuw.
Leg de biefstukken op voorverwarmde borden.
Schenk de saus erover en ernaast.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met gebakken krieltjes en een groene salade met vinaigrette voor een compleet diner.Wijnadvies: Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah past uitstekend bij de rijke pepersaus.