Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slowcooker
Ingrediënten
▢
4
roti platen
▢
750
gram
magere runderlappen
(in blokjes gesneden)
▢
350
gram
kousenband
in stukjes gesneden (haricotsverts kan ook)
▢
500
gram
aardappels
, (iets kruimig),(geschild, gewassen en in blokjes gesneden)
▢
2
ui
(gesnipperd)
▢
1
stengel
bleekselderij
klein gesneden
▢
4
tenen
knoflook
geplet en geperst
▢
1
madame Jeanette
heel laten! In een kruidenbol
▢
1
rode peper
klein gesneden
▢
60
gram
tomatenpuree
▢
1
blik gepelde
tomaten
klein gesneden
▢
30
gram
kerrie masala
▢
1
dessertlepel
djinten
=gemalen komijnzaad
▢
3
kleine
maggiblokjes
de ouderwets in de geel-rode verpakking
▢
4
laurierblaadjes
in kruidenbol
▢
4
ei
▢
25
gram
bloem
▢
peper
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
olie
▢
zout
Instructies
Strooi peper en zout over de vleesblokjes en bestrooi met bloem.
Doe de madame Jeanette en de laurierblaadjes in een kruidenbol.
Meng alle ingrediënten met elkaar behalve de roti koeken, de laurierblaadjes, de madame Jeanette, de eieren, de sambal en de PAM spray.
Doe alles in de Slowcooker samen met de kruidenbol.
Zet de slowcooker 9 uur op low. Na 3 a 4 uur de kruidenbol eruit halen en alles even goed roeren, deksel er weer op en verder laten garen.
Kook de eieren 5 minuten en laat ze afkoelen.
Bak de eieren in wat olie met de sambal oelek op hoog vuur rondom bruin.
Doe de eieren bij het vlees als het vlees klaar is.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slowcooker
/
Vlees
Land van herkomst
Suriname