Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker

Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 roti platen
  • 750 gram magere runderlappen (in blokjes gesneden)
  • 350 gram kousenband in stukjes gesneden (haricotsverts kan ook)
  • 500 gram aardappels , (iets kruimig),(geschild, gewassen en in blokjes gesneden)
  • 2 ui (gesnipperd)
  • 1 stengel bleekselderij klein gesneden
  • 4 tenen knoflook geplet en geperst
  • 1 madame Jeanette heel laten! In een kruidenbol
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 60 gram tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten klein gesneden
  • 30 gram kerrie masala
  • 1 dessertlepel djinten =gemalen komijnzaad
  • 3 kleine maggiblokjes de ouderwets in de geel-rode verpakking
  • 4 laurierblaadjes in kruidenbol
  • 4 ei
  • 25 gram bloem
  • peper
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • olie
  • zout

Instructies

  • Strooi peper en zout over de vleesblokjes en bestrooi met bloem.
  • Doe de madame Jeanette en de laurierblaadjes in een kruidenbol.
  • Meng alle ingrediënten met elkaar behalve de roti koeken, de laurierblaadjes, de madame Jeanette, de eieren, de sambal en de PAM spray.
  • Doe alles in de Slowcooker samen met de kruidenbol.
  • Zet de slowcooker 9 uur op low. Na 3 a 4 uur de kruidenbol eruit halen en alles even goed roeren, deksel er weer op en verder laten garen.
  • Kook de eieren 5 minuten en laat ze afkoelen.
  • Bak de eieren in wat olie met de sambal oelek op hoog vuur rondom bruin.
  • Doe de eieren bij het vlees als het vlees klaar is.
  • Eet smakelijk!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Slowcooker / Vlees
Land van herkomst Suriname