Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Rotti kukus
gestoomde cake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
kleine rijststomer
Ingrediënten
▢
2
kopjes
zelfrijzend bakmeel
▢
1
kopje
patent bloem
▢
1
kopje
witte basterdsuiker
▢
2
pakjes
vanillesuiker
▢
3
grote
eieren
▢
1
kopje
7up
Instructies
Gebruik hetzelfde kopje als maat.
Mix in een diepe kom de drie eieren, vanillesuiker en basterdsuiker tot het geheel goed romig is.
Voeg dan het meel, de bloem en de 7 up toe en mix verder tot een luchtige massa.
Intussen wordt de gaatjespan van binnen voorzien van aluminiumfolie.
De gehele binnenkant bekleden.t
In de onderste pan wordt dan ruim water aan de kook gebracht.
Denk erom dat het water de bovenste pan niet mag raken.
Indien het water kookt, het vuur kleiner zetten maar he water wel aan de kook houden.
Giet het beslag in de gaatjespan op het folie, doe de deksel erop en laat het 1 uur stomen.
Na 1 uur de deksel eraf nemen en met een satéstokje op enkele plaatsen inprikken. Is het stokje droog dan is de rotti kukus klaar.
Doe dan het vuur uit en haal het folie met de rotti kukus eruit en laat dit afkoelen.
Oppassen want het is erg warm.
Snij de rotti kukus in plakken en eet ze met boter of margarine.
Wel opletten tijdens het stomen, want het water verdampt.
Kijk dus elk kwartier en vul zo nodig wat heet water bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Indonesië