Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roze Koekentaart met Frambozen en Glazuur
Een feestelijke roze koekentaart met frambozen en botercrème, perfect voor verjaardagen of high tea.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
beslagkom
Mixer met gardes
Spuitzak met kartelspuitmond
Springvorm Ø 18 cm
Ingrediënten
Voor de taart:
▢
1
pak
Dr. Oetker Roze Koeken
bakmix
▢
75
ml
water
▢
240
g
boter
kamertemperatuur
▢
2
eetlepels
frambozenjam
▢
125
ml
melk
koud
▢
150
g
frambozen
Voor de afwerking:
▢
1
zakje
Dr. Oetker Botercrème
▢
1
busje Dr. Oetker Chocofantasie
▢
2
takjes
rozemarijn
▢
25
ml
heet water
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven).
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Bereiding van de taart:
Klop 100 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng het geheel op de hoogste stand tot een glad beslag.
Giet het beslag in de springvorm en bak het 30-35 minuten in de oven tot het gaar is.
Laat de taart volledig afkoelen en snijd deze horizontaal doormidden om twee lagen te maken.
Smeer de frambozenjam gelijkmatig op de onderste laag van de taart, laat de randen vrij.
Bereiding van de botercrème:
Klop 140 g boter zacht in een beslagkom.
Voeg de botercrème mix en 125 ml koude melk toe en mix 1 minuut op de laagste stand.
Klop het mengsel daarna 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmond en spuit deze decoratief over de onderste laag koek.
Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème en plaats de bovenste laag koek erop.
Afwerking:
Meng de glazuurmix met 25 ml heet water en klop dit op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het glazuur 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat 5 minuten rusten.
Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart.
Decoreer de taart met de resterende frambozen, takjes rozemarijn, gouden bolletjes uit de Chocofantasie en eventueel poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas mousserende rosé past uitstekend bij deze feestelijke taart.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Verjaardag