Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozijnenpannenkoekjes "Drie in de Pan"
Kleine, luchtige pannenkoekjes met rozijnen, gebakken "drie in de pan". Heerlijk voor ontbijt, brunch of als zoete traktatie.
Porties:
2
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koekenpan
Ingrediënten
▢
100
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
1 ½
dl
melk
▢
1
mespuntje
zout
▢
1
eetlepel
rozijnen
▢
15
gram
boter
▢
Basterdsuiker
Instructies
Meng het bakmeel en zout in een kom.
Voeg 1/2 dl melk toe en roer tot een glad beslag.
Voeg de rest van de melk toe en roer glad.
Meng de rozijnen door het beslag.
Verwarm de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur.
Schep driemaal 1 eetlepel beslag in de pan en bak tot de bovenkant droog is.
Keer de pannenkoekjes om en bak de andere kant bruin.
Leg de pannenkoekjes op een bord en bestrooi met basterdsuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met extra basterdsuiker of stroop.
Lekker met een klontje boter.
Wijnadvies:
Geen specifieke wijn aanbevolen.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Ontbijt
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden