Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Rundergehaktballetjes in een romige uiensaus
Sappige rundergehaktballetjes in een rijke, romige saus met gebakken uien. Een heerlijk en vullend gerecht dat snel op tafel staat.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
allesbinder
▢
augurken
▢
20
gram
boter
▢
1
ei
▢
250
gram
gehakt
▢
1
dl
koffieroom
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
½
eetlepel
tomatenpuree
▢
2
uien
▢
zout en peper
Instructies
Snijd de augurken klein.
Pel de uien, snipper 1 ui fijn en snijd de andere in ringen.
Klop het ei los.
Vermeng het gehakt met de helft van het ei, het paneermeel en de tomatenpuree en voeg naar smaak zout en peper toe.
Vorm er 20 kleine balletjes van.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin.
Neem de balletjes uit de pan en bak de uisnippers en de uienringen al omscheppend bruin.
Roer de koffieroom erdoor.
Schep de gehaktballetjes en de augurk door de saus en laat het geheel zonder deksel nog ± 5 minuten sudderen.
Bind de saus eventueel nog met allesbinder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met rodekoolsalade met abrikozen en gekookte aardappelen.
Wijnadvies
Een soepele rode wijn, zoals een Merlot, of een frisse witte wijn, zoals een Chenin Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
504
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Rundvlees
/
Saus
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden