Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rustiek Italiaans Roerei op Meergranenbroodjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
▢
4
meergranenbroodjes
▢
1
bosje
basilicum
▢
16
cherrytomaten
▢
6
eieren
▢
Een scheutje
volle melk
Instructies
Snijd de meergranenbroodjes open.
Klop de eieren los in een maatbeker met een scheutje melk.
Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan het eimengsel.
Bewaar enkele mooie basilicumtopjes voor de garnering.
Giet het eimengsel in een koude koekenpan met antiaanbaklaag.
Zet de pan op een laag of middelhoog vuur en roer de eieren langzaam met een houten of kunststof spatel tot ze een stevige massa vormen.
Leg de opengesneden broodjes op borden en schep het roerei er royaal bovenop.
Garneer met zongedroogde tomaatjes en de gereserveerde basilicumtopjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Italiaanse delicatesse zou goed samengaan met een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio of een sprankelende Prosecco.
Voedingswaarden
Calories:
479
kcal
|
koolhydraten:
54
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Lunch
/
Ontbijt
Land van herkomst
Italië
Feestdagen etc
Vaderdag