Rustiek Italiaans Roerei op Meergranenbroodjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 meergranenbroodjes
  • 1 bosje basilicum
  • 16 cherrytomaten
  • 6 eieren
  • Een scheutje volle melk

Instructies

  • Snijd de meergranenbroodjes open.
  • Klop de eieren los in een maatbeker met een scheutje melk.
  • Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan het eimengsel.
  • Bewaar enkele mooie basilicumtopjes voor de garnering.
  • Giet het eimengsel in een koude koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Zet de pan op een laag of middelhoog vuur en roer de eieren langzaam met een houten of kunststof spatel tot ze een stevige massa vormen.
  • Leg de opengesneden broodjes op borden en schep het roerei er royaal bovenop.
  • Garneer met zongedroogde tomaatjes en de gereserveerde basilicumtopjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Italiaanse delicatesse zou goed samengaan met een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio of een sprankelende Prosecco.

Voedingswaarden

Calories: 479 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Vaderdag