Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rustieke Boerenpastei met Kalfsvlees en Varkensfilet
Porties:
6
(inclusief marineren)
3
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
scherp mes
snijplank
kom
aluminiumfolie
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol taartdeeg
▢
400
gram
gekookte varkensfilet
▢
400
gram
gekookt kalfsvlees
▢
4
uien
gehakt
▢
1
ei
▢
1
eierdooier
▢
150
ml
witte wijn
▢
100
gram
paneermeel
▢
1
struikje
peterselie
fijngehakt
▢
6
wortels
kort gekookt en in stukjes gesneden
▢
75
gram
haricots verts
kort gekookt en in stukjes gesneden
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
Voorbereiding:
Maal de varkensfilet en het kalfsvlees grof.
Bak de gehakte uien aan tot ze glazig zijn.
Marineren:
Meng in een kom het gemalen vlees, de gebakken uien, ei, witte wijn, stukjes wortel, stukjes haricots verts, paneermeel en fijngehakte peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
Taartvorm Bekleden:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Bekleed een bakblik met het taartdeeg, zorg dat de zijkanten goed bedekt zijn.
Vul het deeg met het vleesmengsel.
Afwerking:
Dek de pastei af met een laag taartdeeg en druk de randen goed aan.
Maak een kleine opening in het midden van de bovenkant van de pastei om stoom te laten ontsnappen (schoorsteenpijp).
Bestrijk de bovenkant met de eierdooier.
Bakken:
Plaats de pastei in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur.
Bedek de bovenkant van de pastei na 30 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat het te bruin wordt.
Serveren:
Laat de pastei 5 minuten rusten nadat deze uit de oven is gehaald.
Neem de pastei uit de vorm en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland