Klaar voor een reis naar het hart van Duitsland, zonder de kou en de lange vlucht? Dan is deze Saarländische Kartoffelwurst precies wat je zoekt! Dit is de ultieme vlees- en aardappelcombinatie, zo lekker dat je na de eerste hap al overweegt om naar Saarland te verhuizen. Het is comfort food in zijn puurste vorm, en het maakt je gegarandeerd blij.
Schil de aardappelen, snijd ze klein en draai ze door een gehaktmolen of pureer ze in een keukenmachine.
Kook de speklappen 20 minuten in de bouillon.
Haal ze uit de bouillon en draai ze samen met de kleingesnipperde uien door de gehaktmolen.
Schep dit mengsel door de aardappelmassa.
Voeg de majoraan, bonenkruid, nootmuskaat, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg wat van de vleesbouillon toe voor de gewenste consistentie.
Snijd het gerookte spek in reepjes en bak deze in een koekenpan aan.
Voeg dan de aardappelmassa toe en laat alles al roerend langzaam garen.
De 'wurst' is gaar zodra de massa glad en stevig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
De perfecte partner voor deze hartige schotel is een flinke portie zuurkool, zoals in de tips staat. Het zure van de zuurkool snijdt perfect door de rijkheid van de aardappel- en vleesmassa, waardoor je nog een tweede portie kunt pakken!
Wijnadvies:
Deze Kartoffelwurst is een maaltijd waar je echt voor gaat zitten. Je hebt een drankje nodig dat dat aankan! Een fris en droog Duits biertje is de meest authentieke partner, maar voor de wijnliefhebbers is een lichte, droge Spätburgunder of een Riesling ook een fantastische optie. Ze zijn krachtig genoeg om het vet te counteren en vrolijk genoeg voor een gezellig avondje.