Breng de saffraandraadjes met 8-10 eetlepels water aan de kook en laat ze 5 minuten trekken.
Giet de witte wijn en vleesbouillon in een grote pan.
Voeg de wortelschijfjes, uienringen, zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de mosselen toe aan de pan, sluit de pan met een deksel en kook ze 10-15 minuten, totdat alle mosselen openstaan.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
Zeef het kookvocht en voeg hieraan de room, het gezeefde saffraannat en de roomboter toe.
Breng het mengsel aan de kook en roer tot een romige saus ontstaat.
Voeg de mosselen terug in de pan en verwarm ze kort in de saus.
Serveer de mosselen in diepe borden en garneer met grofgehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met vers knapperig stokbrood om de romige saffraansaus mee op te dippen.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc sluit perfect aan bij de rijke, romige saffraansaus.