Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saffraan Risotto alla Milanese
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
theelepel
saffraandraadjes
▢
1
sjalot
fijngehakt
▢
50
gram
boter
▢
300
gram
risottorijst
▢
150
ml
witte wijn
▢
1
liter
krachtige bouillon
groente- of kippenbouillon
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
Olijfolie
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
1
bosje
groene asperges
▢
Rucola
Instructies
Week de saffraandraadjes in een glas lauwwarm water.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem.
Voeg de fijngehakte sjalot toe en fruit deze zachtjes gedurende circa 3 minuten.
Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerende gedurende circa 3 minuten.
Blus de rijst af met witte wijn.
Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Voeg lepel voor lepel de bouillon toe aan de rijst, blijf roeren.
Voeg na 10 minuten de geweekte saffraan toe.
Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.
Meng goed door.
Breng de risotto op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.
Stoom de groene asperges in de stoomoven op 100°C gedurende 4 minuten.
Serveer de risotto met de gestoomde groene asperges.
Bestrooi het gerecht tot slot met verse rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Rijst
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch