Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saffraanvissoep met wortel
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukengaren
Ingrediënten
▢
1
zakje
verse Provençaalse kruidenmix
30 g,
▢
1
zakje
miniworteltjes
300 g,
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
zakje
saffraan
0,05 g Silvo,
▢
2
tabletten
visbouillon
▢
500
g
aardappels
vastkokend,
▢
1
schaaltje
kabeljauwfilet
220 g, AH,
▢
1
schaaltje
gekookte mosselen
250 g, AH,
▢
1
pakje
Room Culinair
2 dl, Campina,
▢
½
theelepel
cayennepeper
Instructies
Provençaalse kruiden met garen als bosje vastbinden.
Eventuele grotere worteltjes halveren.
Ui pellen en snipperen.
In grote braadpan olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
1 Liter water toevoegen, en aan de kook brengen met kruidenbosje, saffraan en worteltjes.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
Op laag vuur soep afgedekt 5 minuten koken.
Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
Aardappelblokjes aan soep toevoegen en 10 minuten meekoken.
Intussen kabeljauwfilet in blokjes snijden.
Mosselen en kabeljauwfilet aan soep toevoegen en 3 minuten laten meekoken. Room door soep roeren en soep weer aan de kook brengen.
Soep pikant op smaak brengen met cayennepeper.
Kruidenbosje uit soep nemen.
Soep in vier soepkommen scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis