Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met Friese geitenkaas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
gemengde sla
▢
2
avocado
▢
citroensap
▢
4
dikke plakken
Friese Geitenkaas
van de Molkerei
▢
vloeibare honing
▢
½
theelepel
tijm
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
eetlepel(s)
azijn
▢
zout
▢
peper
▢
mosterd
▢
2
lente-uitjes
▢
40
gram
walnoten
Instructies
Verwarm de grill van de oven voor.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Halveer de avocado’s, verwijder de schil en pit en snijd de avocadohelften in plakjes. Besprenkel deze met citroensap.
Bedruppel de geitenkaas met honing en strooi hierop wat tijm.
Klop olie, azijn en mosterd door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Roer de ringetjes lente-ui hierdoor.
Meng de dressing met de sla.
Verdeel de sla over 4 borden.
Leg de stukken geitenkaas op een stuk bakpapier op een rooster.
Gril de bovenkant tot deze zacht begint te worden en licht kleurt.
Verdeel de plakken avocado over de salade
Strooi de walnoten erover.
Leg de plakken geitenkaas erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland