Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van Verse Mosselen met Dijon Mosterd en Yoghurt
Een frisse salade van verse mosselen met een romige mosterd-yoghurt dressing, geserveerd op knapperig stokbrood en gegarneerd met bieslook.
Porties:
8
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Zeef
Bakplaat voor brood
Ingrediënten
▢
1
takje
verse tijm
▢
2
takjes
peterselie
▢
1
stengel
bleekselderij
in reepjes
▢
2
sjalotjes
fijngehakt
▢
3
dl
visbouillon
▢
1 ½
dl
droge witte wijn
▢
1
kg
verse mosselen
schoongemaakt
▢
1 ½
dl
slagroom
▢
½
eetlepel
Dijon-mosterd
▢
1
dl
volle yoghurt
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
8
sneetjes
stokbrood
▢
Lollo bionda
slasoort
▢
2
eetlepels
bieslook
fijngehakt
Instructies
Breng in een grote pan de tijm, peterselie, selderij, sjalot, bouillon en wijn aan de kook.
Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan gedurende 10 minuten, tot alle schelpen open zijn.
Schud de pan af en toe om.
Giet de mosselen af, vang het kookvocht op en zeef het.
Haal de mosselen uit de schelpen en laat ze afkoelen.
Kook het kookvocht tot een stroperig mengsel in en voeg de room en mosterd toe.
Laat het geheel inkoken tot een dikke saus en laat afkoelen.
Roer de yoghurt door de afgekoelde saus en breng op smaak met zout en peper.
Schep de mosselen door de saus.
Rooster de sneetjes stokbrood en beleg ze met lollo bionda.
Schep de mosselsalade op het brood en bestrooi met gehakte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij deze mosselsalade een frisse
Sauvignon Blanc
of een
Muscadet
die de zeesmaak van de mosselen aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
500
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst