Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salami envelopjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries pakje à 10 plakjes
▢
150
gr
salami
worst à 250 g
▢
1
zakje
Italiaanse groentemix
250 g
▢
2
eetlepels
gemalen belegen kaas
zakje à 150 g
Instructies
Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Snij de salami in kleine blokjes.
Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut.
Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee.
Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.
Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling.
Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in.
Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover.
Leg ze op een bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm en koud lekker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Lunch
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Warme hapjes