Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Saltimbocca op zijn Romaans
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
cocktailprikker
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
kalfsschnitzels
▢
4
plakjes
Parmaham
of Serranoham
▢
6
blaadjes
salie
▢
10
cl
witte wijn
▢
3
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
olijfolie
▢
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Bedek de schnitzels met een plak ham.
Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
Bestrooi met wat zout en peper.
Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
Bak eerst de kant zonder de ham.
Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met de witte wijn.
Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
Meng goed door elkaar.
Leg op elk bord een schnitzel.
Verdeel de saus over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wij aten er haricots verts bij met frites.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië