Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng kool 3
gekruide kool
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
kool
in reepjes
▢
2
uien
fijngesneden
▢
6
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
4
cm
sereh
▢
1
schijfje
laos
▢
1
theelepel
zout
▢
2
kopjes
santen
▢
olie
Instructies
Zowel uien als knoflook worden fijngesneden en met de sambal en de kruiden aangefruit.
De in kleine reepjes gesneden kool wordt nu toegevoegd en meegebakken tot ze halfgaar is.
Dan de santen toevoegen en het geheel met de deksel op de pan laten gaar stoven.
Om het gerecht te verfijnen kan men enkele verse garnalen en wat citroensap erdoor mengen.
Magnetron:
Zie voor de bereiding sambal goreng kool.
Houd de kortste bereidingstijden aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië