Sambal Goreng kool 3

gekruide kool
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kool in reepjes
  • 2 uien fijngesneden
  • 6 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) sambal oelek
  • 4 cm sereh
  • 1 schijfje laos
  • 1 theelepel zout
  • 2 kopjes santen
  • olie

Instructies

  • Zowel uien als knoflook worden fijngesneden en met de sambal en de kruiden aangefruit.
  • De in kleine reepjes gesneden kool wordt nu toegevoegd en meegebakken tot ze halfgaar is.
  • Dan de santen toevoegen en het geheel met de deksel op de pan laten gaar stoven.
  • Om het gerecht te verfijnen kan men enkele verse garnalen en wat citroensap erdoor mengen.

Magnetron:

  • Zie voor de bereiding sambal goreng kool.
  • Houd de kortste bereidingstijden aan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië