Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goring Telor 1
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Ingrediënten
▢
2
halfhard gekookte
eieren
▢
1
theelepel
asem
▢
1
gesnipperde
ui
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
1
ontpitte
rode Chilipeper
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
stukje
trassi
van 1 cm
▢
1
theelepel
laos
▢
2
theelepel
Javaanse suiker
▢
25
gram
santen
▢
1
blaadjes
salam
▢
zout
Instructies
Roer de asem los met 1 eetlepel heet water en druk het mengsel door een zeef.
Snijd de Chilipeper in ringen.
Giet de olie in een wijde schaal en verkruimelde trassi.
Zet de schaal zonder deksel 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
Roer de ui, knoflook en Chilipeper door de hete olie en fruit alles zonderdeksel in 3 min. op vol vermogen.
Meng dan het asemwater, laos, Javaanse suiker (bruine en wat zout door het mengsel.
Los de santen op in 2 dl water en giet dit over het uimengsel in de schaal.
Voeg de salam toe en zet nu de schaal met deksel in de magnetron voor 4 min. op vol vermogen tot de saus is gebonden.
Snijd de eieren doormidden in de lengte en leg ze in de saus.
Laat het gerecht nog ca. 7 min. op vol vermogen sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bijvoorbeeld gado gado en witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Magnetron koken
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië