Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal trassie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
gram
rode pepers
▢
2
theelepels
trassie
▢
½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
4
eetlepels
plantaardige olie
▢
1
theelepel
donkerbruine suiker
▢
21/2
eetlepel
limoen- of citroensap
Instructies
Snijd de pepers grof en verwijder het zaad.
Maal de pepers, de trassie, het zout en de cayennepeper in een foodprocessor tot een smeuïge gladde massa is verkregen.
Verhit op middelhoog vuur een wok en doe er, als de wok heet is, de olie in.
Voeg, als de olie heet is, de pasta uit de foodprocessor toe en bak die, onder voortdurend roeren, ± 5 minuten.
Matig zo nodig de hitte iets en roerbak tot de pasta donkerrood wordt en de olie zich afscheidt.
Roer er dan de suiker goed door.
Doe de pasta in een schaal en meng er het limoen- of citroensap door.
Controleer de smaak.
Dit levert ± 2 1/2 dl sambal trassie op. Deze sambal blijft in een goed gesloten
pot ruim een week goed, mits in de koelkast bewaard.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit levert ± 21/2 dl sambal trassie op.
Deze sambal blijft in een goed gesloten pot ruim een week goed, mits in de koelkast bewaard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht