Sambal trassie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram rode pepers
  • 2 theelepels trassie
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel donkerbruine suiker
  • 21/2 eetlepel limoen- of citroensap

Instructies

  • Snijd de pepers grof en verwijder het zaad.
  • Maal de pepers, de trassie, het zout en de cayennepeper in een foodprocessor tot een smeuïge gladde massa is verkregen.
  • Verhit op middelhoog vuur een wok en doe er, als de wok heet is, de olie in.
  • Voeg, als de olie heet is, de pasta uit de foodprocessor toe en bak die, onder voortdurend roeren, ± 5 minuten.
  • Matig zo nodig de hitte iets en roerbak tot de pasta donkerrood wordt en de olie zich afscheidt.
  • Roer er dan de suiker goed door.
  • Doe de pasta in een schaal en meng er het limoen- of citroensap door.
  • Controleer de smaak.
  • Dit levert ± 2 1/2 dl sambal trassie op. Deze sambal blijft in een goed gesloten
  • pot ruim een week goed, mits in de koelkast bewaard.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit levert ± 21/2 dl sambal trassie op.
Deze sambal blijft in een goed gesloten pot ruim een week goed, mits in de koelkast bewaard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht