Sambal trassie
Ingrediënten
- 225 gram rode pepers
- 2 theelepels trassie
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel cayennepeper
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 1 theelepel donkerbruine suiker
- 21/2 eetlepel limoen- of citroensap
Instructies
- Snijd de pepers grof en verwijder het zaad.
- Maal de pepers, de trassie, het zout en de cayennepeper in een foodprocessor tot een smeuïge gladde massa is verkregen.
- Verhit op middelhoog vuur een wok en doe er, als de wok heet is, de olie in.
- Voeg, als de olie heet is, de pasta uit de foodprocessor toe en bak die, onder voortdurend roeren, ± 5 minuten.
- Matig zo nodig de hitte iets en roerbak tot de pasta donkerrood wordt en de olie zich afscheidt.
- Roer er dan de suiker goed door.
- Doe de pasta in een schaal en meng er het limoen- of citroensap door.
- Controleer de smaak.
- Dit levert ± 2 1/2 dl sambal trassie op. Deze sambal blijft in een goed gesloten
- pot ruim een week goed, mits in de koelkast bewaard.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit levert ± 21/2 dl sambal trassie op.
Deze sambal blijft in een goed gesloten pot ruim een week goed, mits in de koelkast bewaard.
Deze sambal blijft in een goed gesloten pot ruim een week goed, mits in de koelkast bewaard.