Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sappige Biefstuk met Champignon-Portjus
Sappige biefstuk in een rijke champignon-portjus. Eenvoudig, elegant en ideaal voor een speciaal diner!
Porties:
2
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of koekenpan
keukenpapier
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
250
g
biefstuk
▢
125
g
champignons
▢
2
eetlepels
vloeibaar bakproduct
▢
1½
theelepel
zwarte peper
grof gemalen
▢
1
dl
rode port
Instructies
Snijd de biefstuk in plakken van 1 cm dik en dep ze droog met keukenpapier.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg het vloeibare bakproduct toe.
Voeg de biefstukplakjes toe en schroei ze al omscheppend in 1 minuut dicht.
Draai het vuur laag en bak de biefstuk in 1-2 minuten rood, rosé of doorbakken.
Haal de biefstuk uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
Draai het vuur weer hoog en bak de champignonplakjes in het achtergebleven bakvet gedurende 1 minuut.
Bestrooi de champignons met zwarte peper en bak nog een halve minuut.
Blus het geheel af met rode port en laat kort inkoken.
Schep de biefstukplakjes door de champignons en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, sluit perfect aan bij de rijke smaken van de champignon-portjus.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Saus
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Winter