Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saté Ajam Toesoek van Gemarineerde Kipfilet
Porties:
4
(inclusief marineren)
1
uur
uur
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grill (of barbecue)
satéstokjes
Mengkom
Ingrediënten
▢
500
gram
kipfilet
in blokjes
▢
3
eetlepels
ketjap manis
zoete sojasaus
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
peper
Instructies
Meng in een kom de ketjap manis met het citroensap, olie, peper en zout.
Voeg de kipblokjes toe aan de kom en schep goed om zodat alle stukjes kip bedekt zijn met de marinade.
Laat de kip minstens 1 uur marineren op een koele plaats of in de koelkast.
Rijg de gemarineerde kipblokjes aan satéstokjes.
Verhit de grill of barbecue op middelhoog vuur.
Rooster de saté onder regelmatig omkeren en bestrijken met de overgebleven marinade totdat de kip gaar en mooi bruin is, ongeveer 8-10 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de zoete en zoute smaken van de Saté Ajam Toesoek.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij